Menu Sluiten

Damwand

Damwand

Voor het maken van een kelder of souterrain onder een bestaand pand is het plaatsen van een grond-/waterkering vaak noodzakelijk. Is alleen grondkering nodig, dan volstaat een berlinerwand. Bevindt de bouwput zich langs de waterkant of is er sprake van een hoge grondwaterdruk, dan is een damwand meer geschikt. Een damwand is waterkerend, wat wil zeggen dat het geen water doorlaat. Hierdoor hoeft alleen het water in de bouwput worden weggepompt om werken onder grondwaterstand mogelijk te maken.

De damwand wordt ook toegepast op plaatsen waar grond of water moet worden gekeerd over een bepaalde hoogte. Dit specialistische werk bieden wij aan door stalen damwanden in de grond te trillen voor zowel definitieve constructies als voor tijdelijke grondkeringen en bouwputten.

Is er daarnaast ook bemaling nodig? Dan kunnen wij met onze multifunctionele machines in één handeling de bemaling aanbrengen, zodat u verder op diepte kunt ontgraven. Dat werkt niet alleen snel, het bespaart kosten en er is geen extra transport nodig.