Menu Sluiten

Verticale bemaling

Verticale bemaling

Verticale bronbemaling is een manier van bemalen waarbij de filters verticaal in de grond worden gebracht. Er zijn meerdere systemen mogelijk, echter is de meest toegepaste methode vacuüm- of zwaartekrachtbemaling. Op regelmatige afstanden van bijvoorbeeld 2 meter worden 4 tot 8 meter lange geperforeerde zuigbuizen (vacuümfilters) in de grond gebracht met behulp van een spoellans. Deze buizen worden aangesloten op een verzamelleiding (ook wel ringleiding genoemd), die is aangesloten op een vacuümpomp.

Voor verticale bemaling hebben wij onze autolaadkraan voorzien van een zelfontwikkelde boorkop met spoellans, waardoor wij de filters machinaal in de grond kunnen spoelen. Dit zorgt ervoor dat we snel en efficiënt kunnen werken. De filters worden geplaatst met een gemiddelde diepte van 4 meter en een maximum diepte van 8 meter. Voor het verlagen van de grondwaterstand bij grote en/of diepe bouwputten kunnen wij zwaartekrachtbemaling of deepwell bemaling toepassen.

Onze autolaadkraan heeft een reikwijdte tot 22 meter, waardoor we ook op afstand de filters kunnen spoelen. Onze vrachtwagens zijn zo ontworpen dat ze in ruw terrein en in kleine ruimtes inzetbaar zijn. Ook beschikken onze wagens over een tank met eigen werkwater. Hierdoor zijn we voor de bemaling niet afhankelijk van derden en is geen extra transport nodig. 

Voordelen van onze unieke spoelboorwagen:

  • Hoge snelheid door boorkop met spoellans;
  • Geschikt voor kleine ruimtes en ruw terrein;
  • Beschikbaarheid over eigen werkwater:
    • waardoor er geen extra transportbewegingen nodig zijn.