Menu Sluiten

Bodemenergie

Bodemenergie

Vanwege de prijsexplosie van gas en elektriciteit en uit milieuoverwegingen wordt de noodzaak om te verduurzamen steeds groter. Warmtepompsystemen bieden een uitkomst en worden op steeds grotere schaal toegepast. Geverinck heeft zich gespecialiseerd in bodemenergiesystemen. Wij kunnen klanten een totaaloplossing bieden voor een bodemwarmtepomp.

Met een zogenoemde bodemwarmtewisselaar is het mogelijk warmte uit de bodem te onttrekken. De warmtewisselaar zit aangesloten op een warmtepompinstallatie, waarmee warmte kan worden afgegeven aan de woning. Afhankelijk van de wensen/eisen en mogelijkheden adviseert Geverinck een verticale warmtewisselaar of een horizontale warmtewisselaar.

Voor het realiseren van een bodemenergiesysteem maken wij gebruik van lussen of lamellen. In de meeste gevallen volstaat het plaatsen van lussen. Lamellen zijn geschikt voor gebruik in regio’s met een boordieptebeperking. De lamellen hebben namelijk een groter oppervlak dan lussen en hierdoor is er meer contactoppervlak om warmte over te brengen.