Menu Sluiten

Waarom bodemenergie?

Waarom bodemenergie?

Bodemenergie is een belangrijke techniek voor de warmtetransitie. Warmtepompen die zijn gekoppeld aan de bodem hebben het hoogste rendement (en daardoor de geringste CO2-uitstoot) en hebben ‘gratis’ passieve koeling. Bodemenergiesystemen zijn geluidloos, nemen de minste ruimte in beslag en het ondergrondse deel is zelfs onzichtbaar. Doordat ongeveer 80% van de verwarmingsenergie uit de bodem komt, is het elektra-aandeel slechts 20%. Hierdoor blijft de belasting van het elektriciteitsnet laag. Gesloten systemen zijn op meerdere grondsoorten toepasbaar.

Kosten bodemwarmtepompsystemen

Wij begrijpen dat de kosten een groot onderdeel vormen van uw overweging om over te gaan tot de aanschaf van een bodemwarmtesysteem. Echter is de prijsstelling afhankelijk van veel factoren, zoals nieuwbouw of bestaande bouw, grootte van de woning, de locatie en eisen/wensen vanuit een gemeente. Om u toch enigszins een richtlijn te geven, vindt u hier een grove indicatie van het boren van een warmtewisselaar. Dit is exclusief de kosten van een bodemwarmtepomp, de kosten van een installateur en transportkosten.

Capaciteit warmtepomp8 kWh12 kWh
Kosten (excl. btw en bovenstaand)€8.800€13.200
* bovenstaande bedragen zijn uitsluitend ter indicatie/een kostenraming, neem voor uw specifieke situatie contact op voor een vrijblijvende offerte.

Meer informatie

Wilt u meer uitleg over de verschillen, voor- en nadelen van de verschillende warmtepompsystemen? Wij informeren u graag vrijblijvend. De eerstvolgende informatieavond staat gepland op 15 december 2022. U kunt zich aanmelden via het contactformulier of door een e-mail te sturen naar info@geverinckbronbemaling.nl

Direct al vragen? Neem telefonisch contact op met 0544 464 938.